Tørklæder & Sjaler

Hos Uldsnedkeren har vi altid et udvalg af tørklæder i det lækreste uld fra det klassiske danske mærke Silkeborg Uldspinderi.

Silkeborg Uldspinderi står for kvalitet, som de har opbygget gennem tre generationers arbejde med uld. De følger ulden fra den ubehandlede fiber til det færdige produkt. Med konstant fokus på det gode råmateriale, kyndig forarbejdning og høj kvalitet.

Silkeborg Uldspinderi blev etableret i 1987, men deres know-how til materialet trækker dog tråde helt tilbage til 1940’erne, hvor Ludvig Bruun Olsen, startede det spinderi, der senere dannede grundlaget for Silkeborg Uldspinderi. I dag er det tredje generation Olsen, der sidder i stolen og har startet arbejdet med at ændre familievirksomheden fra en udpræget produktionsvirksomhed til et moderne dansk design brand med fokus på gedigent håndværk og bæredygtigt design.

Den rå uld har altid været omdrejningspunktet for Silkeborg Uldspinderi og kærligheden til og fascinationen af uld som et unikt naturmateriale, er forblevet intakt gennem årene.

Uld rummer uanede muligheder idet den varierer alt efter hvilket får den kommer fra og hvorfra på kloden den stammer. Dertil kommer spindingen, vævningen og efterbehandlingen, der åbner op for en verden af muligheder for at skabe smukke og gedigne produkter.